Peelland in Business exposant aan het woord: IVO Deurne
In deze rubriek komen we wat meer te weten over een exposant van onze aanstaande 2024 editie. Vandaag is dat Scholengemeenschap IVO Deurne. We hebben een aantal vragen voor Joost Meulendijks. 

Een school op een bedrijvenbeurs, dat zou je niet meteen verwachten. Waarom doen jullie mee aan Peelland in Business?
Onze scholen doen allemaal op hun eigen manier iets met bedrijven. 
Het Sprongcollege is altijd op zoek naar werkplekken en stageplaatsen voor leerlingen, het Hub van Doornecollege onderhoudt partnerschappen vanuit de praktijkrichtingen en sturen jaarlijks leerlingen op stage. Het Alfrinkcollege en Peellandcollege ontwikkelen op dit moment het ‘praktijkgerichte programma’ waarin onderzoek of een opdracht uit het bedrijfsleven centraal staat.
Kortom; veel bedrijvigheid! Het is mooi om op deze beurs het voorgezet onderwijs in Deurne een gezicht te kunnen geven!  

Kun je iets meer vertellen over IVO Deurne? Welk onderwijs bieden jullie allemaal aan?
We bieden op IVO Deurne alle niveaus aan; praktijkonderwijs op het Sprongcollege, VMBO basis- en kadergerichte leerweg op het Hub van Doornecollege, VMBO gemengde- en theoretische leerweg (mavo) op het Alfrinkcollege en op het Peellandcollege wordt het HAVO en VWO aangeboden.  

Waarom mag een bezoekje aan jullie stand niet ontbreken op 11 april?
Het onderwijs en bedrijfsleven verstaan elkaar niet altijd even goed. Mijn uitdaging is om deze barrière te beslechten. Laten we samen het gesprek aan gaan om te kijken of we samen iets moois kunnen bereiken voor één of meer van onze deelscholen.